Neem jij naar een pretpark telkens je boterhammen mee? Of geniet je liever van een snack, fastfoodopties of een rustige maaltijd?
Bij ons hangt het sterk af van het park, is het ons eerste of duizendste bezoek of heeft het park die ene snack of maaltijd die je moet uitproberen.
Daarom verzamelden we enkele van onze favoriete eats in de parken die we het vaakst bezoeken.

Snacks

We beginnen bij de snacks en al is het moeilijk er slechts enkele uit te kiezen, beperkten we ons tot drie grote favorieten.

Warme wafel van den Suykerbuyk

We hebben het er al eens over gehad, maar dit is bij uitstek het tussendoortje die we bij elk bezoek aan de Efteling halen.
De wafels zijn telkens vers, smeuïg en je kunt ze opleuken met verschillende toppings.
Daarnaast ligt den Suykerbuyk op een uiterst gezellig plein!

Tacos Walibi Belgium

Als abonnementhouders bij Walibi Belgium komen we vaak later in het park aan en hoeven we dus geen middagmaal in het park te eten. Daarom eten we vaker een kleine snack in een van de vele verkooppunten in het park.

Een van de betere hartige snacks uit het park zijn de taco’s. Er is de keuze uit varkensvlees of kip en verschillende sauzen.
De perfecte snack voor de kleine honger!

Wie er ook één wil proberen kan deze vinden bij verschillende verkooppunten doorheen het park.

American Chili Fries bij Hollywood Snack in Movie Park Germany

De volgende snack is er eentje waarvoor we bij zo goed als ieder bezoek aan Movie Park in de rij gaan staan.
De American Chili Fries bestaan uit een goeie portie friet met daarop chili con carne(deze versie is niet erg pittig maar wel gekruid) met daarover geraspte kaas.

Het klinkt niet voor iedereen even appetijtelijk maar wij houden er absoluut van en het is de ideale snack tussen de spookhuizen heen op een Halloween Festivalavond in Movie Park!

Je kan deze snack verkrijgen bij Hollywood Snack. Schuin tegenover de ingang van het stunttheater net voor de ingang tot Nickland.

Quick Service restaurants

Soms eten we toch een maaltijd, zowel in parken waar we vaker komen als parken waar we eenmalig komen.
Dit zijn onze favoriete quick service restaurants:

Cowboy Cookout in Disneyland Paris

Net als bij Walibi Belgium komen we best vaak in Disneyland Paris. Er is dus geen rush om alle attracties te doen, elke show of parade mee te pikken of dat ene character te ontmoeten, dus is er meer tijd voor onze favoriete bezigheid in een park, eten!

Als we in Disneyland Park voor quick service kiezen dan gaan we vaak voor Cowboy Cookout.
Dit restaurant is gelegen achteraan Frontierland wat dus weg is van de drukte aan de attracties en het restaurant is voor een quick service echt mooi aangekleed en heel gezellig om te zitten. Er is zelfs van tijd tot tijd entertainment voorzien in de vorm van een mariachiband met nummers uit de film Coco of characters zoals Goofy en Woody.

Qua eten vind je er gegrilde vleesgerechten zoals hamburgers, worst, halve kip of ribbetjes terug alsook een sampler van die enkele gerechten. Dat laatste is dan ook de keuze die wij het vaakst maken.

Je krijgt een mandje met friet of salade, een worst, enkele ribbetjes en een stuk kip. Als je dit in een menuformule neemt krijg je er ook nog een softdrink of water en een dessert bij.

In de koude wintermaanden raadden we aan om aan de linkerkant van het restaurant plaats te nemen. Dan kan je gezellig rond een haardvuur je maaltijd verorberen.
Bij mooier weer kan je ook buiten plaatsnemen en zit je netjes tussen het vele groen van Frontierland.

Een aanrader dus!

Dheli’cious in Karma World Walibi Belgium

Sinds 2018 is Walibi Belgium bezig met een transformatie van het gehele park.
Daarbij wordt Walibi in verschillende Worlds ingedeeld met nieuwe attracties, aankleding en natuurlijk ook een uitgebreider horeca-aanbod.

Één van de nieuwste toevoegingen op horecagebied is Dhelicious in Karma World. Een op Bollywood geïnspireerde wereld met attracties zoals Cobra, Radja River en Popcorn Revenge.
Dhelicious is in dit gebied het quick-service-restaurant met een indoor eetzaal en een groot terras die uitgeeft op het centrale meer van Walibi.

Wij gaan er keer op keer voor de tikka massala. Een Indisch currygerecht met kip waarbij je kan kiezen voor rijst of zoete aardappelfriet als bijgerecht. Je krijgt er ook een drankje bij en in de beginjaren ook een dessert. Verder had je in die begintijd ook nog een extra keuze uit steppegras. Dat zijn extra fijne frietjes.
Die laatste keuzes zijn er, of waren er toch tijdens ons laatste bezoek in 2022, niet meer.
Toch nemen we nog vaak dit gerecht, want voor een pretparkrestaurant is het heel smaakvol! Al mag de portie, volgens ons, net iets groter.

Canada Bar in Nigloland

Nigloland wordt zowat een frans mini Europa Park genoemd.  Beide parken hebben heel wat atttacties van Mack in hun park staan, ze hebben beide een sfeervol zwiters dorp(en algmeen leuke theming) en al heeft Europa Park op vlak van horeca een beentje voor toch kan Nigloland enkele unieke keuzes aanbieden.

Je kan er in het zwiterse dorp genieten van raclette, nabij de ingang van wat Franse keuken en verder van typische fastfood zoals pizza en friet.

In de bezoeken die wij aan het park deden lieten we ons telkens verleiden tot de “Poélée du Bûcheron”. Vrij vertaald houthakkerspannetje. Het is een vleesgerecht die je het best kan vergelijken met een gyros in een romige saus.

Je kan dit gerecht verkrijgen bij de Canadabar. En alleen al de pan zien staan of het aroma van dit gerecht ruiken terwijl je op de nabijgelegen “Mine Train” voorbij raast is genoeg hier even te stoppen om deze plaatselijke specialiteit uit te proberen.

Andere eetbelevingen

Naast de heerlijke snacks die we uit het vuistje op een bankje in een park kunnen opeten en quick-service-restaurants waar je doorgaans iets sneller je maaltijd krijgt zijn er ook themarestaurants of restaurants waar we iets meer onze tijd nemen om gezellig te tafelen en te genieten van het unieke kader, de uitmuntende bediening en/of het heerlijke eten die ze aanbieden.

Lucky Nugget in Frontierland in Disneyland Paris

Dit restaurant, die je bij het openzwaaien van de deuren meteen meeneemt in een onvervalste Westernsfeer, houdt het midden tussen een quick service en tafelbedieningsrestaurant.
Je maakt je keuze op voorhand en betaalt voor het binnengaan en gaat dan rustig zitten aan één van de vele tafeltjes in dit restaurant.

Doorheen de jaren heeft de Lucky Nugget vele iteraties gekend. Van een Cowboycabaret tot poppenshow en van buffetrestaurant of tafelbediening tot dessertervaring compleet met show.
En alhoewel er momenteel van dat entertainment geen sprake meer is kan je er toch nog genieten van een lekkere twee gangen maaltijd in een tot de puntjes aangekleed restaurant.

Wij kozen er de laatste keer voor het verjaardagsmenu (een speciale burger met loaded fries en een golden nugget als dessert) alsook het menu met ribbetjes, uienringen en een sundae.
Je krijgt dit alles trouwens geserveerd in een bord met bestek en je drankje in een glas.

Je tast hier natuurlijk wel iets dieper in de buidel dan bij een quick service maar de porties zijn net iets groter en het eten iets mooier geserveerd.De bediening was er tijdens ons laatste bezoek trouwens uitzonderlijk vriendelijk en ook heel snel.

Le Temple des Delices

Pairi Daiza staat bekend om zijn totaalbeleving. Met mooi uitgewerkte dierenverblijven, authentiek opgetrokken gebouwen, netjes aangelegde tuinen en ook enkele gastronomische belevingen om U tegen te zeggen.

De laatste jaren is het park dan ook uitgegroeid tot één van onze favoriete parken om even gezellig een namiddag te gaan kuieren of heerlijk te tafelen.

Het restaurant waar we al het vaakst de voeten onder tafel schoven is “Le Temple des Delices”. Een Aziatisch buffetrestaurant met een brede waaier aan koude en warme voorgerechten, warme hoofdgerechten, sushi, dumplings en desserten(waaronder ook veel vers fruit).

Het buffet heeft een all-you-can-eat-formule waarbij dranken niet zijn inbegrepen. Die kan je verkrijgen bij de obers of aan de bar bij het buffet.

Een aanrader voor wie bij een bezoekje aan The Enchanted Kingdom of Animals rustig wil dineren in een fantastisch kader.

Aqua Bistro Bellewaerde Aquapark

Afsluiten doen we met één van de nieuwste pretparkrestaurants uit deze lijst. De Aqua Bistro opende samen met het Aquapark in de zomer van 2019.
Het aanbod van Aqua Bistro doet denken aan dat van Carrousel self-service in het naastgelegen Bellewaerde, al geniet de Aqua Bistro onze voorkeur.

Het restaurant heeft een terras en een ruim binnengedeelte en serveert dus typisch Vlaamse brasseriegerechten zoals kaas- en garnaalkroketten, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent, steak(met bakwijze naar keuze), hamburgers, verschillende soorten crocques en pastagerechten. Bij alle hoofdgerechten heb je tevens de keuze om frietjes, puree, aardappelkroketten of pasta te kiezen als bijgerecht. Ook worden de gerechten opgediend met een fris slaatje en mayonaise of ketchup.
Verder is er een ruime keuze aan desserten en ijscoupes.

Alles is er te verkrijgen aan schappelijke prijzen en de medewerkers zijn er telkens heel vriendelijk en bedienen met een lach.
Wij komen er telkens tevreden terug!

Conclusie

Of het nu een snack of snelle maaltijd is of we kiezen om uitgebreid te tafelen, in onze thuisparken weten we telkens wat te kiezen. Uiteraard hebben we nog vele favorieten maar die gaan we komende weken beschrijven in kleine, hapklare artikelen.

Stay Tuned dus voor meer artikelen om duimen en vingers bij af te likken.