Tijdens de winterperiode houden steeds meer parken hun poorten open. Ook in België is dat het geval. Walibi Belgium en Bellewaerde Park hebben plannen in die richting, Plopsaland heeft al jaren een winteropening en sinds kort voegt Pairi Daiza zich ook aan dit rijtje toe.
Het ganse park is bekleed met lichtjes, lichtsculpturen in de vorm van dieren en mechanische orkesten.
Om op te warmen schuiven wij onze benen onder tafel bij Izba. Een buffetrestaurant in the Land of The Cold. Het nieuwste land van het park.

Winterse taferelen in Pairi Daiza

Voor we beginnen met het smullen trakteren we jullie met enkele winterse plaatjes uit het park. Het Chinese gedeelte is prachtig uitgelicht, in het Afrikaanse gedeelte staan reuzengrote lichtsculpturen van dieren en verspreid over het park vind je mechanische concerten (grote luchtbellen met daarin dierenanimatronics die bekende winter- en kerstliedjes afspelen).

Verder word je in het Land Of The Cold extra in de kerstsfeer ondergedompeld met slingers langs de gebouwen, kerstbomen overal, een speciale kerstwinkel en een kerstorkest.

Het prachtige restaurant Izba

Aan de rand van de grote vijver van Pairi Daiza kan je restaurant Izba terugvinden. Een groots gebouw, volledig uit hout opgetrokken door vakmannen van over de gehele wereld, die meteen je aandacht trekt eenmaal je richting The Last Frontier en Land of The Cold aan het wandelen bent.

Zowel de buiten- als binnenkant zijn prachtig afgewerkt. Voor het vakmanschap en details alleen al zeker een bezoek waard!

Prijzen en algemeen aanbod

We vallen meteen met de deur in huis. Goedkoop is de horeca in Pairi Daiza niet. De kwaliteit ligt dan wel weer behoorlijk hoog. Voor een all-you-can-eat-maal bij Izba leg je 38 euro neer als volwassene en 20 euro als kind (4-11 jaar). Kinderen jonger dan 4 jaar schuiven gratis mee aan tafel. Dit is dranken (behalve speciaal bieren en -wijnen) inbegrepen.

Ze stellen het aanbod voor als wereldkeuken met vele vis- en vleesgerechten, uitgebreid groenten buffet, brood, aardappelbereidingen en desserten.

Het drankenbuffet

Voor de éénmalige prijs van 38 euro zijn dranken inbegrepen. Deze haal je, net zoals je eten, zelf aan de bar.

Er is een ruime keuze aan frisdranken (uit de tap), fruitsappen, fruitwater, spuit- en mineraalwater en pils en wijn. Bij grote drukte zijn hiervoor twee bars voorzien aan weerszijden van het restaurant.

Koud buffet

In het midden van het restaurant vind je de buffetten terug. Twee voor warme gerechten en 1 voor koude bereidingen.

In dat aanbod kan je je tegoed doen aan verschillende pastasalades, tomaat-mozzarella, koolsla, aardappelsalade, tonijnsalade, vleessalade en koude groenten met daarbij horende sauzen. Hier vind je ook het brood (keuze uit wit, bruin, volkoren) en boter terug.

Een brede waaier aan gerechten dus die netjes worden uitgestald en allemaal vers en heerlijk zijn.

Warm buffet

Op het warme buffet liggen zaken van hapjes tot vleesbereidingen tot groenten en aardappelgerechten. Ook vind je er hapjes zoals mini-loempia’s en inktvisringen terug.

Aardappelen-en pasta

Wie dacht dat je enkel friet of uitgekookte spaghetti kon vinden heeft het mis! Van gekookte aardappelen in de schil tot friet tot wortelpuree en zelfs gratin of tartiflette. Als pasta kan je Farfalle nemen en naar hartenlust combineren met verschillende sauzen.

Groentebereidingen

Wil je je niet enkel te goed doen aan vlees en aardappel-of pastagerechten dan vind je bij de warme groenten zeker je ding. Variërend van geroosterde pompoen tot gestoofde witloof, wortelen en zelfs choucroute of een groenten mengeling.
Ben je vegetarisch of veganistisch vraag dan zeker aan de werknemers hoe alles bereid wordt!

Vis- en vleesgerechten

Als vleesliefhebber kan je hier zeker je hart ophalen! Gewoon te veel om in 1 maaltijd allemaal uit te proberen.

De vleesbereidingen zijn; Ribbetjes (zoet gemarineerd), gebraden kippenbil, hammetje in mosterdsaus, hamlap met ui, knakworst, Boeuf Bourguignon en stoofvlees.

Lust je liever vis of zeevruchten dan kan je scampi’s in look, zalm en inktvisringen halen.

Gedurende ons bezoek zat het ganse restaurant vol en werden de buffetten echt volgehouden. Vanaf iets bijna op was kwam er uit de keuken een nieuwe schotel, zo was alles telkens vers en voldoende warm.

Dessert

Als je na al dat lekkers nog steeds niet voldaan bent is er ook een uitgebreid dessertenbuffet. Van taart tot soezen en eclairs, ijsjes en macarons en een selectie vers fruit.
De desserten kan je terugvinden dichtbij de ingang helemaal vooraan het restaurant.
Wij kunnen zeker de chocomousse en flantaart aanraden!

Onze conclusie?

Restaurant Izba ziet er niet alleen goed uit ook het eten is heerlijk, uitgebreid en prachtig gepresenteerd (voor zover dat bij een buffet mogelijk is). Er is voldoende personeel aanwezig die zorgvuldig de buffetten aanvult en klaarstaat om je van een antwoord te voorzien bij vragen.

Dikke plus voor het inbegrepen drankenbuffet en het mooie decor.

Tip: in hartje zomer kan je hier ook opteren om op het terras te eten.