Eind vorig jaar opende Europa Park, na wat vertraging, een nieuwe culinaire ervaring met Eatrenalin. Ze noemen het zelf “een spectaculaire zintuiglijke reis naar ongelooflijke werelden, gecombineerd met culinaire hoogstandjes van het hoogste niveau”. Maar is een bezoek aan Eatrenalin het waard? Wij konden onze nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en zochten het voor jullie uit!

Eerst en vooral even duidelijk maken dat dit geen gedetailleerde beschrijving van de ervaring zal worden, dat artikel volgt nog. Zoals de titel al liet blijken is dit een spoiler-vrije tekst met daarin de prijzen, hoe te boeken en onze ervaring zonder al te veel details weg te geven. Want naar onze mening is de ervaring het leukst als je je gewoon laat verrassen!

Wat is Eatrenalin?

Zoals in de intro reeds beschreven is het volgens Europa Park “een spectaculaire zintuiglijke reis naar ongelooflijke werelden, gecombineerd met culinaire hoogstandjes van het hoogste niveau”. En na de belevenis kunnen we dat alleen maar beamen! Laat ons hun beschrijving eens ontleden…

Een spectaculaire zintuiglijke reis

De vijf klassieke zintuigen zoals we deze kennen, namelijk zien, horen, proeven, ruiken en voelen, worden allen geprikkeld door middel van allerlei technieken. Van de presentatie van het eten tot de aankleding van de kamer of gebruik van media. Letterlijk alle details zijn op elkaar afgestemd om die zintuiglijke reis zo spectaculair en verbluffend mogelijk te maken. Er is werkelijk aan alles gedacht.

Culinaire hoogstandjes van het hoogste niveau

Tijdens je reis door Eatrenalin val je van de ene smaaksensatie in de andere. Van het aperitief met verrassende hapjes en heerlijke drankjes, tot kleine voorgerechtjes die oogstrelend gepresenteerd worden en hoofdgerechten die zo goed bij de werelden waarin je je bevindt passen dat je niet anders kan dan omver geblazen worden door de kwaliteit en finesse van het geheel.
Het moge duidelijk zijn, wij bij Theme Park Eats zijn grote fan van deze belevenis.

Onze beschrijving van de ervaring

Voor ons houdt Eatrenalin het midden tussen een fine dining experience en een dinnershow(al doen we met dat woord de hele ervaring zeker tekort). Maar dan geen dinnershow waarin de show je eigenlijk belemmert om te genieten van het eten of te praten met je gezelschap. Nee! Hier ben je onderdeel van de ervaring en kun je samen genieten van het eten, de geuren, het spektakel en het aangename kader waarin je van begin tot einde wordt ondergedompeld.

Uitmuntende service!

Wie een bezoek brengt aan Eatrenalin mag zich doorheen zijn diner aan uitmuntende service verwachten! Je zit er amper met een leeg glas, de borden worden vlot ingezet en afgeruimd en door het systeem met een vaste host kun je op ieder moment bij iemand terecht met eender welke vraag.

De uitleg aan het begin van je diner is trouwens ook heel helder(ook in Engels of Frans, al is het overgrote deel van de ervaring in het Duits). Nadien is het dus gewoon plaatsnemen en genieten.

Diner op maat

Je hebt het her en der al gelezen, Eatrenalin is een fine dining experience. Dat betekent ingrediënten van hoge kwaliteit, perfecte smaakcombinaties en speciale bereidingswijzen waaronder schuimpjes, krokantjes en fluweelzachte sauzen.
Bang dat je er niks zal lusten? Neem dan zeker eerst een kijkje op de website van Eatrenalin, daar kun je het menu nalezen. Zijn er toch nog steeds zaken bij die je niet lust? Dan heb je sowieso de keus uit het red of green dimensions menu, respectievelijk vis-en vlees of vegetarisch, maar je kunt bij je boeking ook nog verdere aanpassingen aanvragen, want het is zo dat je bij boeking reeds je menu kiest zodat je tijdens de gehele ervaring geen bestelling meer hoeft te doen.

Lust je een bepaald ingrediënt niet of heb je bepaalde allergieën, dan kruis je na de keuze van red of green dimensions simpelweg aan wat je niet wilt. Je krijgt bij alle gerechten telkens een passend alternatief.

Verder kun je ook qua dranken heel wat variëren. Van niet-alcoholisch tot wel alcoholisch tot aangepaste wijnen of champagnes. Er is voor elk wat wils. En elke drankenkeuze past ook nog eens perfect bij ieder gerecht.  Let wel, het is of niet-alcoholisch of wel alcoholisch voor het gehele menu.

Ga na de uitleg dus zeker op de juiste plaats zitten, want aan je plaatsnummer weet je host precies welke soort drank er ingeschonken moet worden, welk sausje die over je bereiding moet draperen of welke garnituur nu wel of niet bij je gerecht hoort.

Verschillende formules en kostprijs

Wie overtuigd is geraakt om een Eatrenalin-ervaring te boeken bij zijn volgende bezoek aan Europa Park is er best snel bij. Plaatsen zijn beperkt en zeker voor grotere groepen boek je best ruim op voorhand.
Wie de formules wil ontdekken en de meest recente informatie wil kan terecht op de officiële website .

Hieronder toch even de formules met de huidige prijzen:

Eatrenalin Dinner

Red of green dimensions menu “Eclusive”
bijpassende alcoholische of niet-alcoholische dranken

195 euro per persoon

Exclusive Eatrenalin Diner

Red of Green dimensions menu
Bijpassende alcoholische of niet-alcoholische dranken
VIP-service
Kleine verrassing

295 euro per persoon

Eatrenaline Champagne Dinner

Red of Green dimensions menu “Excellent”
Top klasse champagnes van Laurent-Perrier
VIP-service
Speciale verrassingen

445 euro per persoon

Eatrenalin Sommelier Dinner

Red of Green dimensions menu “Excellent”
Top klasse wijnenkeuze samengesteld door een sommelier
VIP-service
Speciale verrassingen
Voor groepen van 12 personen

645 euro per persoon

Wie wil kan aan bovenstaande formules nog enkele pakketten toevoegen:

Wine bar package:

38 euro per persoon

Cocktail bar package:

50 euro per persoon

Champagne dinner package:

105 euro per persoon

Een bezoek waard?

Door bovenstaande beschrijving had je misschien al door dat wij Eatrenalin een niet te missen ervaring vinden. Waar we op voorhand dachten dat het een éénmalige ervaring best wel waard zou zijn konden we na afloop alleen maar concluderen dat we bij een toekomstig bezoek met plezier nog eens aanschuiven voor een avondje uit.

Wat ze hier hebben neergezet is een  unieke ervaring met heerlijk eten, verbluffende media, strakke en moderne uitstraling en een team van medewerkers
om U tegen te zeggen.

Wat ons betreft de prijs dubbel en dik waard!