Het Belgische pretparkseizoen staat voor de deur. Morgen, op 1 april(nee geen grap), gooien de parken opnieuw hun poorten open voor een seizoen vol attractie- en natuurlijk eetplezier.
Wij konden niet wachten en nemen alvast een plons bij Bellewaerde Aquapark die voor de gelegenheid een Colorparty organiseert. Een feestje met DJ, gekleurde lichten doorheen het zwembad en fluobanden in de Lazy River. Voor we ons in badpak en zwembroek heisen bestellen we ook even nagenoeg de volledige menukaart(of toch de hoofdgerechten) bij Aqua Bistro, de ideale inzet van het pretparkseizoen bij ThemeParkEats.

Gezellig tafelen voor of na het zwemmen

Wie ooit al ging zwemmen bij Bellewaerde Aquapark weet dat er een zalige Lazy River, Jungle Expedition, te vinden is, enkele toffe en unieke glijbanen, bubbelbaden en zelfs een sauna, maar ook om je buik te vullen kun je bij het park terecht.

In het zwembad zelf vind je het Garden Café. Daar wordt voornamelijk fastfood geserveerd. Maar wil je voor of na het zwemmen even gezellig tafelen? Dan kan dat bij Aqua Bistro!

Gerechten bestel je aan de kassa waarna je kan plaatsnemen aan één van de vele ronde tafeltjes, onder het afdak op barstoelen of op het terras. Dat laatste is, zeker bij mooi weer, een aanrader.

Vlaamse klassiekers

De menukaart van de Bistro bevat voornamelijk Vlaamse klassiekers met een ruime keuze aan voorgerechten, hoofdgerechten, salades, desserts, dranken en zelfs cocktails.

Op de foto’s vind je een voorbeeld van het menu terug. De gerechten zijn seizoensgebonden (wanneer Bellewaerde park gesloten is tijdens het winterseizoen is er een beperktere kaart).

Bij zo goed als elk hoofdgerecht heb je de keuze uit frietjes, kroketjes of pasta en je krijgt er een salade met dressing bij geserveerd.

Bij de Croque Bolognese krijg je de saus en kaas apart geserveerd, bij de steak krijg je ook een saus naar keuze(bearnaise, pepersaus of champignonroomsaus) en kan je de bakwijze kiezen en bij de overige gerechten heb je de keuze uit mayo of ketchup die ook in een apart potje worden geserveerd.

Voor degene die benieuwd zijn naar de Charolais burger, die wordt geserveerd in een granenbroodje met tomaat, gemengde sla en rode ui, een stuk spek en Mangocurrysaus.

Zoals je op de foto’s kan zien zijn de porties voldoende groot en alles wordt vers aan tafel gebracht. Zelfs na een dag in het gewone park de moeite om naar de Aqua Bistro af te zakken als afsluiter.

Ons verdict

Aqua Bistro is de ideale start of afsluiter van je namiddag of avondje plonsen. Er is een ruime keuze aan gerechten aan best democratische prijzen. Je kan er terecht voor een aperitief met enkele leuke hapjes, bieren en zelfs cocktails, lekkere pannenkoeken en ijsjes of een volledige maaltijd.

De porties zijn er zoals reeds gezegd voldoende groot, mooi gepresenteerd en je wordt er bediend met een lach. Het eten komt ook aan een goed tempo de keuken uit en alles was, tijdens onze vele bezoekjes aan de Bistro, steeds warm.

Je kan bij een bezoek aan het Bellewaerde Aqua park dus gerust je boterhamdoos thuis laten en genieten van een lekker hapje en drankje in een gezellige sfeer!