We blikken terug op ons bezoek aan Le Pal op 27 mei. Le Pal is een gezellig, best uitgestrekt, dieren- en attractiepark in Frankrijk. Je vindt er een goede mix van achtbanen, flatrides, waterattracties en leuke aankleding. We bezoeken het park op een historische dag. Medewerkers wisten ons te informeren dat dit de drukst bezochte dag ooit was. En dat merkte je vooral bij de horeca waar lange rijen stonden.

Tijdens een drukke dag in een pretpark is het altijd wikken en wegen welke attracties je wil doen, welke je voor wil wachten en of je wel veel tijd wil spenderen aan eten. Het aanbod in Le Pal bestond voornamelijk uit friet, hamburgers, pizza en belegde broodjes en de rijen waren overal ellenlang.

We besloten uiteindelijk toch aan te sluiten bij tafelbedieningsrestaurant “La Coupole”. Daar konden we even de benen onder tafel schuiven en genieten van een volledige maaltijd. Na een halfuurtje aanschuiven(ter referentie, voor een stuk pizza zou je al snel een uur in de rij staan) konden we met een grote groep aan tafel en kregen we het menu voorgeschoteld.

Aankleding

Het restaurant moest een traditionele franse brasserie voorstellen. Behalve de buitenzijde was er weinig decoratie te vinden, toch was het gezellig zitten. Buiten bevindt zich trouwens ook een groot terras met uitzicht over het vele groen die Le Pal rijk is.

Menu

Er bleek keuze uit voorgerechten zoals salade, paté of meloen met ham, hoofdgerechten waaronder kip, vlees, vis en vegetarische keuzes met bijgerecht ratatouille, rijst of friet en desserten. Er waren ook formules waarbij je voor-, hoofd- en nagerecht kon combineren.

Zelf kozen we voor combinatie hoofd- en nagerecht, maar tafelgenoten kozen ook voor drie gerechten of voor- en hoofdgerecht. Mooie service van het restaurant om verschillende zaken toe te laten.

Na het bestellen kwam het eten al snel aan tafel. Zelf ging ik voor de braadkip met ratatouille. De kip was lekker sappig en de portie ratatouille meer dan voldoende.
Andere gerechten aan tafel waren Steak haché, veggie burger en grillburger tussen broodje. Als we een tip mogen geven aan dit restaurant dan zou het zijn een portie groenten te voorzien indien je friet besteld.

Als dessert nam ik warme appeltaart met vanille-ijs maar ook créme caramel en île flottante waren voor handen. Allen erg lekker en zeker voldoende na het hoofdgerecht.

Prijs-Kwaliteit

Voor een 20-tal euro eten we bij “La Coupole” een hoofd- en nagerecht met frisdrank. Prijs-kwaliteit dus dik in orde. Zeker als je meerekent dat het hier over tafelbediening gaat. Het personeel was steeds heel vriendelijk en de bediening verliep heel vlot.

Wens je de gerechten apart dan betaal je voor voor- of nagerecht 6 euro en voor een hoofdgerecht 12,80 euro. Niet zoveel meer als een friet- of hamburgermenu in datzelfde park! Onze keuze is snel gemaakt!