Bellewaerde houdt de poorten nog tot 1 april stevig op slot maar dat betekent allesbehalve dat ze in een winterslaap zijn. Doorheen het park is het één al bedrijvigheid. Verspreid over zes werven bouwen ze aan twee nieuwe dierenverblijven, een speeltuin, twee nieuwe attracties en een vernieuwd self-service restaurant.
Voor de ontwikkeling en de bouw van dit alles is een investering van 17 miljoen euro voorzien. De grootste investering op 1 jaar voor Bellewaerde Park.

Uitbreiding van het aanbod familieattracties

Tijdens een werfbezoek aan Bellewaerde keken we de ogen uit op de verschillende werven. Het is de ene kraan na de andere en vrachtwagens rijden af en aan om bouwmaterialen, decoratiestukken en attracties te leveren.

Psssht Station

Naast de Screaming Eagle, de shot-en-droptoren van het park, treffen we de werf van de Psssht Station aan. Deze attractie neemt bezoekers mee in een rondtollende wagen. Voorlopig waren enkel het operatorhokje en de wachtrij te zien. Deze zijn volledig opgetrokken uit hout in de stijl van de Canadazone van het park.
Het zal alvast een mooie opvuller zijn voor de familieleden die zich (nog) niet durven wagen aan Screaming Eagle of Niagara.

Hampi en Hampi Playground

Het werfbezoek brengt ons via het bosrijke pad onder en naast Wakala naar de Indiazone van het park. Daar stond een vrachtwagen klaar om Hampi te leveren. De Zamperla-attractie van het thema Nebulaz laat bezoeker op en neer tollen terwijl de gehele constructie om zijn as draait.
De naam Hampi komt van een Indiaas dorp die vooral bekend staat omwille van zijn vele ruïnes en tempels. Dit sluit dus ideaal aan op de reeds bestaande Indiazone van het park.

Naast deze attractie wordt Hampi Playground opgetrokken. Een heuse tempel met een oppervlakte van 400 vierkante meter aan klim-en klauterplezier.

Nieuwe dierenervaringen in Bellewaerde Park

Wie Bellewaerde kent weet dat het park naast zijn attracties en natuurpracht ook een ruim aanbod aan dieren heeft.
Daar hebben ze tijdens de vele investeringen ook oog voor en brengen de dieren dichterbij dan ooit.

Leeuwen en tijgers vanop de grond, uit de lucht en per trein

Al jarenlang kan je de leeuwen en tijgers van Bellewaerde bewonderen vanuit de Bengal Express. Een treintje die je meeneemt op een tocht door dit dierenverblijf.
Tot vorig seizoen kon je de dieren ook bewonderen vanop de paden van het park maar nu breiden ze die ervaring uit! Enerzijds door vele grote ramen, die je een kijkje in hun binnen- en buitenverblijf geven, anderzijds door een grote loopbrug die je meeneemt over het tijgerverblijf naar een tempel van waarop je ook de leeuwen zal kunnen bewonderen.

Savanne

Wie aan de Savanne in Bellewaerde denkt ziet voor zich meteen zebra’s en giraffen maar jammer genoeg ook hoge houten hekken. Hier doet het park dit seizoen wat aan door de hekken te vervangen door een grote loopbrug en natuurlijke afscheiding met water. Hierdoor sta je een stuk dichter bij de dieren en heb je een beter zicht op de uitgestrekte Savanne.

De oude stallen van de olifanten, giraffen en zebra’s zijn trouwens volledig met de grond gelijk gemaakt en vervangen door een nieuwe binnenverblijf. De Savanne ziet er alvast een hoop imposanter uit en ook aantrekkelijker om je even te staan vergapen aan de dieren en op ontdekking te gaan op de wandelbrug richting de Mirador die middenin het dierenverblijf staat een je een 360 graden uitzicht geeft op de omgeving.

Duurzaamheid

Bij de vernieuwingen wordt ook aan duurzaamheid gedacht. Zo heeft men op de Savanne 30 boringen uitgevoerd tot op 100 meter diepte. Zo kan men via geothermie het binnenverblijf en het vernieuwde restaurant opwarmen en afkoelen op een duurzame manier.

The Kings Table – Royaal dineren in middeleeuwse sferen

Alhoewel men met de nieuwe attracties, speeltuin en vernieuwde dierenverblijven al een indrukwekkend lijstje aan nieuwigheden kan presenteren dacht men bij Bellewaerde, hier doen we nog een schepje bovenop.

Het self-service restaurant Carousel werd na sluiting van het park in November vrijwel meteen (gedeeltelijk) gesloopt. De eetzaal en het self-service gedeelte gingen tegen de vlakte en zijn op nu vrijwel volledig opnieuw opgebouwd.
Het gebouw doet langs de buitenkant kasteelachtig aan en er komen nog verschillende decoratie-elementen om een middeleeuwse sfeer op te roepen.

Langs de binnenkant is men nog volop bezig om het restaurant aan te kleden en in te richten. Waar je in de vorige versie van dit restaurant kon eten in een grote, open eetzaal koos men er nu voor dit op te delen in zeven verschillende zones:

  • The Bell Tower
  • The Market
  • The Wine Cellar
  • The King’s Banquet
  • The Fabric Market
  • The Store
  • The King’s Buffet

De aankleding zal per zone verschillen. Zo kan je in de The Wine Cellar eten in wijntonnen, word je in de bij The Fabric Market omgeven door kleurrijke stoffen en eet je in de Kings Banquet in de grote hal van het kasteel.

Het geheel zag er nu al indrukwekkend uit en alles wordt opgetrokken met kwalitatieve materialen. Wij kijken er alvast naar uit om hier aan te schuiven voor een één van de Vlaamse klassiekers die ze hier zullen serveren.

Opening van het park

Het park voorziet de nieuwigheden te openen tijdens de openingsmaand(onder voorbehoud uiteraard). Wie ook een kijkje wil gaan nemen naar de vele nieuwigheden kan dit vanaf zaterdag 1 april 2023. De meest recente openingskalender, tickets en abonnementen vind je terug op bellewaerde.be/park.