In 2016 kwam Disneyland Paris met het nieuws een variant op de alom bekende Dole Whip te gaan verkopen in het park.
Vele fans waren laaiend enthousiast over de komst van de lekkernij naar het park en waren dan ook benieuwd naar wat Disneyland op tafel kon zetten!

Ook wij waren reuzebenieuwd naar het ijsje en op een warme dag beslisten we op zoek te gaan naar het verkooppunt die de ijskoude snacks verkocht.

Piraten, vliegende tapijten en heerlijke ijsjes

Wanneer je vanop Central Plaza naar Adventureland wandelt en het oosters uitziende gebouw betreed kom je op de marktplaats. Tussen “Les tresors de shéhérazade” en “La girafe curieuse” vind je een verkoopskiosk waar ze naast de Floating Pineapple Whip ook vers fruit, gedroogd fruit, drankjes en souvenirrietjes verkopen.

De sfeer in dit gebied is trouwens optimaal en heel sfeervol. In de buurt vind je ook genoeg zitbankjes met uitzichten over op Adventure Isle of Pirates of the Caribbean. Ideaal met een ijsje in de hand.

En het moge duidelijk zijn, de Floating Pineapple Whip is populair. Van de tien mensen die voor ons stonden namen er zeker acht het ijsje!

De smaaktest

Een ijsje bestaat uit een beker die voor 1/4 gevuld wordt met ananassap, enkele centiliters ananassiroop en aangevuld met vanillesoftijs.
Om het geheel naar binnen te spelen krijg je een lepel en een rietje.

Natuurlijk is de vraag, is het ijsje lekker? Wel, als je houdt van vanillesoftijs (het softijs is van standaard vanillesoftijs van Ola trouwens) en ananassap zou ik het zeker uitproberen. De eerder zure smaak van ananas en het romige en zoete van vanilleijs zijn een goede match. Het is niks wereldschokkends waarvan je achterover geblazen wordt maar het is zeker lekker en telkens weer het proberen waard!

Voor een beker tel je een slordige 4,99 euro neer wat best aan de prijzige kant lijkt, maar het blijft Disney, en je krijgt best veel ijs! Ga je liever voor een iets conventioneler ijsje dan raad ik je aan te gaan voor het schepijs of softijs in een van de vele andere ijsverkooppunten in het park.

Deze slideshow vereist JavaScript.