Disneyland Parijs, een park die vaak in opspraak komt omwille van zijn hoge prijzen en ietwat teleurstellende horeca. Toch kan je in dit park best gevarieerd eten. Omdat je sinds kort niet meer automatisch een ontbijt krijgt in je Disneyhotel voelden ze zich bij Disneyland Paris verplicht ook ontbijtformules toe te voegen aan hun horeca-assortiment.

Verwacht echter geen ontbijtbuffetten in het park. De ontbijten die op verschillende plaatsen aangeboden worden zijn in menuvorm te verkrijgen en dat zowel hartig als zoet. Voor elk wat wils dus.

In Café hyperion bieden ze meteen de twee formules tegelijk aan. Je kan kiezen voor een goedkoper zoet ontbijt of een het iets duurdere hartige ontbijt.

Zelf probeerden we de hartige formule uit. Je kan kiezen uit een warme drank (koffie met of zonder melk, thee of een chocodrankje), een fruitsapje in een beker en een hamburger met ei en spek. De formule kost 12,99 euro wat best prijzig is.

Bovendien worden de hamburgers met ei en spek niet à la minute gemaakt en ook is iemand bezig met constant koffies, thee of chocomelk te maken, waardoor het mogelijk is dat ook deze niet meer helemaal kraakvers is.
Op deze manier gaat de rij trouwens wel vliegensvlug vooruit. Het personeel was trouwens ook opvallend vriendelijk en meertalig (wat niet altijd het geval is).

Door bovenstaande werkwijze was de vrees dat ons ontbijt ofwel lauw ofwel koud zou zijn heel groot. Aangekomen aan tafel was die vrees trouwens voor niets geweest. De ontbijten waren heel warm, het broodje van de burger was niet klef nog keihard en de warme dranken waren nog heet. Al bij al een best goed ontbijt dus, die bovendien ook nog eens lekker vult.

Ook hoef je niet te vrezen om geen plaats te vinden. Café Hyperion is groot en heeft heel wat zitplaatsen. Tijdens het eten kan je trouwens filmpjes bekijken van Star Wars Rebels die op verschillende schermen geprojecteerd worden. Zijn animatiefilmpjes niks voor jou, kies dan een plaats helemaal bovenaan aan het raam. Dan heb je uitzicht op Discoveryland en vooral de vliegtuigmolen (of is het ruimtemolen?) Orbitron die lustig zijn rondjes draait.