In 2015 ging in Bellewaerde restaurant Buffalo Steakhouse volledig tegen de vlakte. Op dezelfde plaats ontstond een volledig nieuw selfservicerestaurant met de naam Texas Grill. Op het menu staan hamburgers, kip en spare ribs. Allemaal voor je neus gegrild!

In een pretpark is het altijd leuk als je in het horeca-aanbod meer ziet staan dan weeral een hamburger met friet. De jongste telg in het horeca aanbod van Bellewaerde heeft dit ook begrepen en serveert niet alleen hamburgers (die trouwens wel hoger scoren dan de doorsnee hamburgers in pretparken) maar ook andere vleesgerechten en verse groenten.

Alhoewel het bekendste gerecht in dit restaurant wellicht de Texas Premium Burger is viel mijn oog meteen op de Spare Ribs. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt toen de chef me vriendelijk toe riep welk stuk vlees hij op de grill mocht gooien.

Het concept

Zoals in de intro vermeld is dit een selfservicerestaurant. Je neemt een plateau, bestek, kan kiezen uit een ruime keuze (best prijzige) dranken, passeert een groentenbuffet (waarvan een standaard een bordje groenten is inbegrepen bij je gerecht) en dan roept van in de verte de chef je toe. Voor hun neus staan immers de stukken vlees, die al op voorhand in de stoomoven zijn gegaard, die ze nog even nagrillen om die rokerige barbecue smaak te verkrijgen. Dit is dus lichtjes anders dan een normale selfservice waar ze gewoon de gerechten opscheppen uit een bain-marie.

En daar zit meteen een groot minpunt aan dit systeem, waar iedereen nog druk bezig is met het opscheppen van groentjes wordt je al toegeroepen om een gerecht te kiezen en dat kan de rij nogal ophouden. Daarenboven moet het vlees dus nog even op de grill wat nog meer opstopping veroorzaakt. Wil je een steak bestellen? Dan mag je de bakwijze kiezen, maar moet je wel nog langer wachten op je gerecht wat nog meer voor opstopping zorgt. Een van de grote minpunten aan het restaurant dus.

Het eten

Maar eenmaal je die zalige spare ribs op de grill hoort sissen vergeet je even alle minpunten. De portiegrootte stelt evenmin teleur! Twee redelijk grote stukken van rijkelijk gemarineerde ribben vullen je bord al goed en daar wordt nog een royale portie frieten bij geschept. Dit dus nog eens bovenop het kommetje groenten die inbegrepen zit.

Eindelijk aan tafel kan het smullen beginnen. Het mes snijdt als boter door de ribben, perfect gegaard dus, wat je trouwens niet meteen verwacht van voorgegaard vlees die ook nog eens op een hete grill heeft liggen nagaren. De smaak zit tussen zoet en pittig en als je daarvan houdt kan je trouwens nog gratis een klont lookboter op je ribben vragen. Om duimen en vingers bij af te likken dus.

De rijkelijke portie frieten was op de koop toe nog eens goed gebakken ook. Een pluim dus aan het keukenteam die die dag in de keuken aan het werk was!

Qua prijs schommelen we rond de 15 euro wat voor dergelijk gerecht, in een pretpark, best meevalt.

Sfeer

 

Waar het restaurant best wel steken laat vallen is de sfeer. De ruimte is in feite een grote hal, gevuld met tafels en stoelen wat een enorm refter gevoel oproept. Doorheen de tijd hebben ze geprobeerd de zaal wat te breken met attributen zoals grote kaders, paardenzadels en andere tafelindeling. Een verdienstelijke poging, maar het blijft te groot en kil aanvoelen. Een klein minpuntje trouwens, want met mooi weer kan je op een mooi ruim terras van je gerecht smullen met zicht op River Splash.

Conclusie

Wie tijdens een bezoek aan Bellewaerde twijfelt of Texas Grill de moeite waard is hoeft zeker niet te twijfelen eens binnen te stappen. De gerechten worden redelijk snel geserveerd en zijn een welkome verandering naast de gewone typische pretparkhamburger. Het personeel is er trouwens heel vriendelijk en tweetalig. Bovendien zijn de porties zeker navenant de prijs en ga je niet met honger naar buiten. Het hoge reftergehalte moet je er wel bijnemen maar daarvoor raad ik een van de tafeltjes langs de ramen of muren aan, of bij mooi weer gewoon plaats te nemen op het ruime buitenterras midden in een groene omgeving waar ook River Splash doorheen kronkelt.

Deze slideshow vereist JavaScript.