Walibi werkt al enkele jaren aan een vernieuwd en meer gevarieerd horeca-aanbod in het park. Zo ook in Country Cantina waar we de nieuwe Spare ribs uitproberen.

Als er in een pretparkrestaurant ribbetjes worden geserveerd ben ik al snel geneigd om dat restaurant uit te kiezen om mijn maaltijd te nuttigen. Mijn maag begon dus al te knorren als ik aan het begin van het seizoen zag dat Country Cantina nu ook Spare ribs serveert.

Ik had gedacht dezelfde ribben aan te treffen als in zusterpark Bellewaerde maar hier zagen ze er al anders uit en ook voor de smaak kozen ze voor zoet waar je in Texas Grill eerder zoet met een pittige nasmaak hebt.

Het eten

In Country Cantina heb je een redelijk brede keuze aan verschillende gerechten maar dat is niet alles. Bij ieder gerecht heb je de keuze uit verschillende bijgerechten. Zo kan je gaan voor frieten, groenten, gepofte aardappel of pasta. Keuze te over dus voor de mensen die nu echt eens geen frieten willen bij hun gerecht.

Zoals vaak in pretparken is een sausje (mayo/ketchup) dan wel weer betalend. Ook een drankje dien je extra te betalen aangezien je in Country Cantina geen echte menuformules hebt.

De ribben zelf zijn zoals reeds gezegd zoet van smaak, maar wel licht. Ook krijg je een simpele salade op je bord wat verfrissend werkt naast de saus.

Porties zijn van redelijke grootte, al verschilde dit wel sterk per kommetje frietjes of ander bijgerecht die op het einde van het buffet te vinden zijn. Je mag die dan wel zelf nemen, als er enkel kommetjes staan waarin wel heel erg weinig geschept is heb je pech.

Het restaurant

Het restaurant is, zoals de naam wel doet vermoeden, aangekleed in cowboysferen. Denk aan wielen van een huifkar, lasso’s, sombrero’s, hoorns, paardenzadels,… die langs de muren en aan het plafond gevestigd zijn.

De zaal zelf is opgedeeld in verschillende compartimenten door afzetting welke de zaal breken en het niet laten overkomen als een grote, kille zaal.

De buitenkant van het restaurant is opgedeeld in verschillende geveltjes met opschriften die een de sfeer van een cowboydorp moeten uitroepen, hierlangs staan verschillende tafels en picknickbanken die dienst doen als terras.
Afgezien van waar op het terras je zit heb je uitzicht op Pulsar, een gelanceerde waterachtbaan, of op Flash back, de logflume van het park.

Conclusie

Ben je in Walibi Belgium op zoek naar een overdekt restaurant tijdens regenachtige of kille dagen, of wil je gewoon iets uitgebreider eten dan het gebruikelijke fastfood dan is Country Cantina zeker een goede keuze. Je kan verschillende gerechten kiezen van zalm tot ribbetjes of zelfs pastagerechten. Wel mist een duidelijke menuformule waarin je voordeliger een warm gerecht met bijvoorbeeld een drank en/of dessert kan combineren.

Deze slideshow vereist JavaScript.