In een pretpark rondlopen met een ijsje in de hand kijkend naar achtbaantreintjes die voorbij zoeven of boomstammetjes die glijden door het water, ideaal! Zeker als dat ijsje op een speciale manier is bereid zoals dat het geval is bij Nitrogenie.

Geweldig als pretparken originele concepten bedenken, of in huis halen, om simpele zaken zoals een ijsje aantrekkelijker te maken.
En bij Nitrogenie in Heide Park is dat zeker het geval!

Concept

Nitrogenie is in 2012 gestart met een zaak in Australië en heeft ondertussen filialen over de hele wereld. Ook Merlin was in deze formule geïnteresseerd en investeerde in verschillende filialen in hun parken.

Het concept is simpel,  je maakt je keuze uit verschillende smaken ijs zoals Oreo Vanilla Cream, Lemon Meringue Pie of Apple Streussel. Daarna maken ze het ijs voor je neus klaar, met behulp van stikstof.  In enkele seconden is je ijsje bevroren en klaar om te serveren.

Dit alles wordt gebracht in een strak en modern interieur met overwegend paarse kleur.

Oreo Vanilla Cream

Zelf kozen we voor de Oreo Vanilla Cream. De chef gooit alle ingrediënten bij elkaar in de mixer en voegt er daarna stikstof aan toe. Vooral leuk om naar te kijken want het gaat gepaard met wat spektakel. Eenmaal alle rook verdwenen is halen ze bowl eruit en scheppen ze je potje genereus vol.

Om alles af te werken krijg je een crumble van Oreokoekjes over het geheel gestrooid en krijg je er een fluogroen(perfect passend bij de strakke vormgeving) lepeltje bij.

Het resultaat is een smeuïg ijsje die de volle smaak van melk met vanille heeft. De crumble van Oreokoekjes zorgt trouwens voor de perfecte krokante toets zonder te overheersen.

Is het de moeite?

Ben je in Heide Park en heb je zin in een ijsje? Sla dan de normale frisco of softijs over maar ga op zoek naar Nitrogenie in het park. Je vindt deze shop aan de rand van het meer waar het voormalige station van de radarboot ligt.

Het geheel is leuk om naar te kijken, de recepten zijn eens iets anders dan aardbei of vanille en de ijsjes smaken echt heerlijk.

Naast Swirl van Ola is dit een van de beste ijsjesconcepten die ik al in een pretpark tegenkwam! Zeker het proberen waard dus.

Naast Heide Park kan je dit concept ook vinden in Thorpe Park en Alton Towers.

Deze slideshow vereist JavaScript.