Wie fan is van een lekker, versgemaakt ijsje is in Phantasialand aan het juiste adres. Alleen al de decadente manier waarop het ijs in de toonbank gepresenteerd staat laat je watertanden!

Phantasialand heeft voor zijn geringe oppervlakte echt veel te bieden, zowel op attractie- als horecagebied.

Toen we langs een van de ijsverkooppunten passeerden konden we niet anders dan stoppen om onszelf op een ijsje te trakteren. Het ijs ligt zo rijkelijk versierd in de toonbanken dat het gewoonweg uitnodigt om een ijsje te kopen.

Spaghetti-ijs

Je kan bij “Las Rocas” kiezen uit talrijke smaken in een potje of hoorntje of je gaat voor een specialiteit. Zelf kozen we voor het Spaghetti-ijs. Dat bestaat uit vanilleijs (in sliertjes geperst), slagroom, witte chocolade en aarbeiensaus geserveerd in een hoorntje.

Laat ons met het goede nieuws beginnen, het ijs is heerlijk! De vanille smaakt zoals zou moeten en het ijs is lekker zacht. De aarbeiensaus past er goed bij en ook de wittechocoladekrullen zijn er lekker bij. Alleen is de slagroom niet wat we gewend zijn. In het gehele park (we probeerden ondere andere ook een wafel met slagroom) is de slagroom gewoon opgeklopte room zonder suiker. Daarbij komt dat de slagroom onderaan het hoorntje zit en je dus op het einde gewoon opgeklopte room zonder al te veel smaak zit te eten. Wat ik persoonlijk minder vond.

Conclusie

Wil je een heerlijk ijsje eten dan vind je zeker je ding in Phantasialand! Probeer zeker een van de vele smaken zoals mango of ga voor de traditionele smaken die zeker niet teleurstellen.
Wil je een coupe of ijspecialiteit dan raad ik eerder ijssalon “Annie Himmelreich” aan op Kaiserplatz.

Deze slideshow vereist JavaScript.