2020, het jaar waarin we met zijn allen massaal binnen bleven, we minder pretparken konden bezoeken, maar vooral minder spontaan konden gaan uiteten. Veel pretparken stapten over op een verminderd horeca-aanbod met enkel uitgiftepunten, buffetten met tafelbediening en de nodige afstand, supermarkten in plaats van selfservicerestaurants.

Toch konden we in het najaar nog genieten van een leuk en gezellig weekend in het nieuwe Hotel Charles Lindbergh in Phantasialand en van een lekkere Tikka Massala in Dhelicious, het Indisch geïnspireerde restaurant in Walibi Belgium’s Karma World.

Bij ThemeparkEats gaan we echter niet voor een gebruikelijk jaaroverzicht maar kijken we volop uit naar de nieuwigheden voor 2021.

Hieronder een overzicht van enkele nieuwe plekjes waar je lustig je maag kan vullen volgend jaar.

België

Afrikaanse keuken in Walibi Belgium

We beginnen in eigen land met Walibi Belgium. Daar wacht ons volgend jaar een volledig nieuw gebied compleet met achtbaan, kinderattractie en uiteraard een restaurant.

Concepten van een tijd geleden en bouwfoto’s laten een gebouw zien in tropische/afrikaanse stijl.

Wat de naam van het nieuwe horecapunt wordt en welk eten we voorgeschoteld krijgen is voorlopig nog onbekend. Maar als we Dhelicious in Karma World als voorbeeld mogen nemen zien we hier wellicht geen hamburger met friet(of toch niet in traditionele vorm) verschijnen.

Als je het ons vraagt mogen ze hier gerust hun mosterd halen bij Phantasialand waar je Gyros , Jambalaya en kip kan krijgen of bij Hakuna Matata in Disneyland Paris waar je een Afrikaanse kipstoofpot, gehaktballen in kruidige tomatensaus of een broodje kebab met hakunafriet kan bestellen.

 

Dineren en overnachten in Plopsaland De Panne

In Plopsaland maken ze zich ook op voor de opening van een nieuwe achtbaan met horecapunt alsook een gloednieuw themahotel compleet met bar en buffetrestaurant.

Het horecapunt bij de achtbaan zal waarschijnlijk de gebruikelijke snacks zoals wafels en pannenkoeken verkopen, weinig interessant dus. Veel nieuwsgieriger zijn we naar de bar(s) en met uitbreiding het buffetrestaurant die samen met het hotel zullen openen.

De JOEbar zal volgens de plopsa website een kleine hap en de gebruikelijke drankjes serveren, De Proximus cocktailbar serveert dan weer, zoals de naam zelf zegt, verschillende cocktails.

Le Grand Buffet presenteert voor-, hoofd-, en nagerechten in Foodtrucks. Alvast een originele manier om een buffet te presenteren. Het maakt me alvast warm om dit restaurant zo snel mogelijk uit te proberen.

Nederland

Feeërieke ambachten in de Efteling

Bij de noorderburen hoef je ook niet op je honger te blijven zitten.

Efteling pakt eind volgend jaar uit met ambachtelijke bakkerij: Bäckerei Krümel. De nieuwe horecalocatie komt tegenover de in 2020 geopende achtbanen Max en Moritz en vervolledigt zo dit themaplein.

In de Bäckerei Krümel zien de gasten de gehele dag bakkers aan het werk die allerlei lekkernijen uit de oven zullen toveren.

Van wit brood tot volkoren versies, gebak met groenten, zoet gebak en nog veel meer. Je kan er snel iets oppikken of rustig neerzitten in de bakkerij of op het terras.

Bovendien doet de Efteling er alles aan om het naast gezond ook duurzaam te houden. Zo wordt het gebouw uit duurzame materialen opgetrokken, zal er zonder gas verwarmd worden en de lekkernijen geserveerd in/met duurzame disposables. Alles in een gezellig, typisch Eftelings themasausje.

Frankrijk

Experimentele kost in Walt Disney Studios

Als laatste nemen we een kijkje bij Disneyland Paris, meer bepaald het Walt Disney Studios Park die intussen is begonnen aan een grote metamorfose.

Eerste fase is een ombouw van Backlot naar Avengers Campus. Daar bouwen ze momenteel aan een nieuw restaurant, PYM test kitchen, geïnspireerd op “Ant-man”. In de testkeuken experimenteren ze met de “PYM-particles” die zaken kunnen laten krimpen of juist groeien.

Veel is nog niet bekend over de Parijse versie, maar als we het Amerikaanse Disney’s California Adventure als voorbeeld mogen nemen kan je gigantische bretzels , Macro -en microgehaktballen geserveerd in een reuzenlepel met een minivork en verschillende cocktails in maatbekers verwachten. En dat is slechts een kleine greep uit het assortiment. Een leuke aanvulling op het aanbod in Disneyland Parijs dus!

En nog veel meer…

Uiteraard openen veel meer parken nieuwe horecapunten, van een biergarten aan de voet van een B&M inverted in Gröna Lund tot een restaurant in atlantische sferen in het Poolse Energylandia. Teveel om alles in een hapklaar artikel te serveren, maar we houden onze ogen open om ook in 2021 onze lezers te voorzien van blogs en nieuwsberichten over alle heerlijkheden die het nieuwe pretparkseizoen ons ongetwijfeld zal brengen.

Wij klinken alvast op een bourgondisch 2021 en wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar toe!