Het is nat, koud en de parken blijven, voorlopig althans, dicht. Hoog tijd om terug te blikken op betere tijden. En hoe kan dat beter dan met één van onze favoriete pretparktussendoortjes, warme wafels!

Je kent het wel, het middagmaal heb je al even achter de kiezen en het duurt nog veel te lang eer je aan het avondeten kan beginnen en toch heb je zin in een kleine hap. In een pretpark grijpen wij dan al snel naar een warme wafel. De ene keer zijn die hemels lekker, de andere keer is het beter om een voorverpakte wafel mee te nemen en deze op te eten. Hieronder delen we onze favoriete pretparkwafels!

Walibi Belgium

Beginnen doen we in eigen land. In Walibi Belgium verkopen ze over quasi het hele park warme wafels. Je kan er een verorberen aan de oevers van de vijver in Karma World of Fun World, al kijkend naar de manoeuvres van Buzzsaw in het cowboydorp of in tropische sferen in Exotic World.

Zelf kiezen we er meestal voor een wafel te kopen in het Ice Saloon tegenover Buzzsaw om deze dan, samen met een milkshake, op te eten aan het terras uitkijkend op Pulsar. Je zit er verrassend rustig, af en toe zoeft een Pulsarboot voorbij en je hebt er ook zicht op Gold River Adventure en Flash Back.
En is het iets kouder? Dan lopen we gewoon het naastgelegen self-service restaurant binnen.

Europa Park

Het grootste pretpark in Duitsland staat bekend om heerlijk, en niet al te duur, eten. Ook op vlak van snacks scoort Europa Park zeker goed. In het Italiaanse themagebied kun je naast heerlijke pasta en pizza ook veel zoets scoren. Churros vullen de lucht met een heerlijk aroma, suikerspinnen gaan er vlot over de toonbank en er is snoepwinkeltje aanwezig.

Maar aan de ingang van het themagebied(komende vanaf de ingang) is er een wafelverkooppunt. Je kan er Brusselse wafels krijgen met allerlei toppings. Gaande van slagroom naar fruit of chocolade tot zelfs eilikeur.

Het schaaltje nemen we mee tot op het Italiaanse plein die overloopt van sfeer. Zeker als het mooi weer is.

Efteling

We bezochten reeds heel wat parken, aten al heel wat wafels, maar onze favoriete pretparkwafel kan je vinden in de Efteling.

Op het gezellige Anton Pieckplein zijn niet enkel carrousels te vinden. Op culinair vlak kom je zeker aan je trekken. De Nederlandse cultuur opsnuiven kan bij ’t poffertje, een softijsje of lekkere koffie vind je bij Den Hoorn des Overvloeds, een warme maaltijd haal je bij het Witte Paard, Friet(of patat) met een goede snack eet je bij de Smulpaap maar wij zakken vooral af naar het Anton Pieckplein voor Den Suykerbuyck.

In Den Suykerbuyk eet je een heerlijke ijscoupe of hoorntje, kan je verschillende koffiespecialiteiten krijgen maar maken ze vooral heerlijke, verse wafels.
De wafels houden het midden tussen een luchtige Brusselse wafel en een zoete Luikse wafel. Ze hebben een lekkere vanillesmaak en je kan ze opleuken met slagroom, chocoladesaus, een bolletje ijs en andere toppings.
Dit alles in een gezellig ijssalon aan de rand van het Anton Pieckplein. In de winter geven we de voorkeur aan een plaatsje binnen, uitkijkend op de verschillende carrousels, in de zomer is het terras met de bloemenpracht en datzelfde uitzicht ook zeker een aanrader!

Hou je dus van warme wafels, kies in de Efteling dan zeker voor Den Suykerbuyk. De wafels worden telkens vers voor je gemaakt en het kader waarin je deze lekkernijen mag oppeuzelen geeft perfect de Eftelingse sfeer weer!