Vorige zaterdag vond de eerste editie van Toverland Live plaats. Met verschillende stages doorheen het buitengebied van het park en attracties die openbleven tot in de late uurtjes.
Wij gingen er kijkje nemen om te genieten van de sfeer maar ook om te proeven van lekkere cocktails en heerlijke snacks. We moesten doorheen de avond echter vaststellen dat het aanbod eerder beperkt was en de horeca de gehele avond lang lange rijen had.

Verdeeld over het park waren drie stages. De Mainstage in Port Laguna, de Fenix bar in het station van Wing coaster Felix en de rewind stage in de magische vallei. Ithaka had een lounge arena met bar.
Bij alle stages had je een tent die een bar met frisdranken, bier en premixed cocktails had. Niks om over naar huis te schrijven dus en sommige premixed cocktails waren vroeg op de avond reeds uitverkocht.
Betalen deed je met blauwe munten. Frisdranken kosten 1 munt, premixed cocktails 2 munten en bij de cocktailbar aan Solaris was je drie munten kwijt voor een cocktail en twee voor een mocktail.

Lounge area bij Troy

De avond begonnen we bij de lounge area aan de uitgang van trui. Verspreid over het plein stonden strandstoelen en er speelde loungemuziek.
De bar die er voor de gelegenheid stond was een standaardbar zoals hierboven beschreven. We namen een Bacardi razz & Up.
Verder was het spirellokraam die er gedurende gewone parkopening staat ook open.

Main Stage Port Laguna

In Port Laguna heb je de main stage met twee bars in tenten, de snackbar dichtbij de ingang en Solaris was voor de gelegenheid omgetoverd tot cocktailbar.
Wij probeerden er enkele cocktails en mocktails uit. Deze werden op bestelling gemaakt en waren allen erg lekker.
We kozen als mocktail de Shady&Stormy, een mocktail op basis van gingeerbeer. Als cocktails gingen we voor een Cactus Mule (cactusgenever, suikersiroop en ginger ale) en een klassieke Whiskey sour. De cocktails werden voorzien van een goede scheut alcohol en waren erg lekker.

 

 

Fenix Bar

In het station van wingcoaster Fenix was de volledige linkerkant van het station bezet met een bar. Boven de baan stond een DJ. Gevolg voor de baan was dat er niemand kon instappen aan de linkerkant.

De bar zelf had een beklemmend gevoel en in- en uitgang waren via een nooddeur. Op zich een leuk concept en best toffe uitvoering, maar volgende keer moet iets aan de guestflow gedaan worden.

 

 

Rewind stage

In de magische vallei vond je de Rewind stage terug met nummer uit begin jaren 2000 tot 2010.
Katara Plaza diende als horecapunt (één van de weinige punten waar je iets kon eten) en de Katara Fountain of Magic speelde op de tonen van de muziek.
Verder stonden er extra vlammenwerpers en laserlicht.

 

 

Conclusie

Al met al wist Toverland met Toverland Live een mooi event neer te zetten met voldoende variatie aan muziekstijlen verspreid over het gehele buitengebied van het park en een topsfeer. Tussen de pleinen door had je ook entertainment met bellenblazers, steltlopers en een mini lichtparade.

Op horecavlak bleven we echter op onze honger zitten! De bars hadden niet heel veel voorraad, snacks en eten kon je maar krijgen op 2 punten in het park en er was maar 1 cocktailbar (met lange rijen tot gevolg).
Bij een volgende editie zou ik aan ieder plein of stage een bar plaatsen, een cocktailbar en een snackpunt met aangepaste snacks voor het event.

Al bij al een aanrader dus! Op naar een volgende, nog betere, editie!!!!