Halloween is opnieuw in het land! Dat betekent dat de pretparken opnieuw versierd worden met een veelvoud aan pompoenen, maïshalmen en griezelige decors. Spookhuizen en griezels die door het park dwalen mogen hierbij niet ontbreken.
De laatste jaren introduceren parken echter ook Halloween in hun horeca aanbod, en dat is bij Bellewaerde niet anders. Je kan er al jaren van een Halloween Buffet bij Texas Grill(vroeger Buffalo)genieten maar sinds 2019 gingen ze voor een nieuw concept in het Carrousel Self-service restaurant waar ze een allround belevingsdiner willen aanbieden.
Uiteraard konden we bij Themeparkeats dan ook niet wachten om dit eens te proberen

Prijzen en andere info

Laat ons eerst de formaliteiten bespreken. Voor het buffet, wat aan volonté wordt geserveerd leg je 22,95 euro neer voor een volwassene en 12,95 euro voor een kind. Dranken dien je apart aan te schaffen. Je kan er terecht vanaf 18:30 uur tot 20:30 uur.
Door de beperkte plaatsen is het aangeraden op voorhand te reserveren. Je kan hiervoor online boeken of rechtstreeks in het park.

De beleving

Eenmaal de betaling achter de rug is kan het smullen beginnen! Je komt binnen in een sfeervol verlichte ruimte, een apart afgesloten gedeelte van de rest van Carrousel Self-service, met zwarte doeken rondom, lusters aan het plafond en griezelig gedecoreerde tafels. De sfeer is al meteen gezet!

 

Aan tafel kan je genieten van een aperitiefje of ervoor kiezen om meteen aan te schuiven bij het buffet die zich in de volgende ruimte bevindt. Drinken doe je uit glazen in de vorm van schedels en eten  kan je opscheppen op zwarte borden.

Ook in de buffetruimte is de verlichting netjes aangepast om een enge sfeer te creëren en het buffet op zich is tot in de puntjes aangekleed. Als voorgerecht kan je er koude salades eten uit schedels of een lekker lapje vlees vers van het been gesneden krijgen.

 

De hoofdgerechten bestaan uit verschillende soorten vlees zoals ribbetjes, kipfilet of bereide gerechten zoals vol-au-vent die je recht uit de maag van een lijk kan scheppen. Verder zijn er aardappelgerechten te krijgen, verscheidene warme en koude sauzen  alsook groentjes.

 

Voor het dessert, bestaande uit verschillende gebakjes, chocolademousse en pudding, schuif je dan weer aan in een crypte.

Het buffet wordt op tijd en stond aangevuld door ondode serveersters en het vlees netjes gesneden door bebloede slagers met passende gereedschappen.

Ons verdict

Bij een bezoek aan Halloween in Bellewaerde park mag voor ons dit buffet niet ontbreken! Door de intieme setting ga je volledig op in de halloweensfeer en het eten is er erg origineel gepresenteerd.

Bovendien is het assortiment voldoende uitgebreid met voor elk wat wils en is het personeel er op en top vriendelijk en volledig in de sfeer meegenomen.
Volgens ons een dikke aanrader!

Wil je zelf nog aanschuiven bij dit grieze”leuke” buffet? Dan kan dit nog op zaterdag 23 en 30 oktober, zondag 31 oktober en maandag 1 november. Telkens van 18:30 tot 20:30. Het Halloween Buffet is te vinden achteraan het Carrousel Self-service restaurant gelegen in het Kidspark nabij ingang A van het park.