Het begint een traditie te worden, een najaarstrip naar Phantasialand. Het park biedt talloze topattracties, omringt je met topthema’s en bezit vele horeca-locaties.
Deze laatste nemen we onder de loep en steken onze bevindingen in een eindejaarsjasje!

Aperitief

Bij feesten hoort een goed aperitief(of goede borrel). En die kan je in Phantasialand in vele verkooppunten vinden. Wij gaan voor een Focaccia met Salami, vergezeld van een portie nachos met kaas en guacemole. Deze zaken zijn ook apart verkrijgbaar en op de nachos kan je nog toppings toevoegen indien je dat wil.
Let wel, de nachos zijn licht pittig gekruid en op de salamifocaccia zit een pittige saus. Wil je een minder pittige versie kijk dan zeker op het menu waarop alle ingrediënten vermeld staan.

Voor een snelle hap zeker een aanrader! Tip: Regent het of wil je wat warmer zitten, ga dan naar het nabijgelegen Kaisersnack waar je in de zaal kan opwarmen tijdens het opeten van je snacks.

Verder konden we in Klugheim niet weerstaan aan de prachtig gepresenteerde Flammkuchen. Dit zijn een soort van hartige taarten(op een lichte, krokante bodem) meestal met zure room en allerhande toppings.
Dit alles voor schappelijke prijzen.
Je vindt deze heerlijke snacks in het horecapunt “Heisser Baldur” op het plein nabij de ingang van Taron.

Voorgerecht

Bij een feestmaal horen verschillende gangen. Na het genieten van onze aperitiefjes schuiven we ’s middags aan bij “Baobab Snack” in het gebied “Deep in Africa”. Hier kan je genieten van Jambalaya(een kruidig rijstgerecht met of zonder vlees), verse gyros of kippenhapjes met friet.

Wij kiezen voor Jambalaya met kip en een portie “chicken crossies”. Die laatste zijn stukken gepaneerde kipfilet die krokant gefrituurd worden. Een heerlijke maaltijd met een portie die groter is dan die lijkt!

Kijk zeker uit naar de menudeals. Daar zit telkens een drankje bij en als je voor een menu met 10 Chicken Crossies of gyros met friet gaat kan je deze zeker delen met zijn tweetjes!

Enig minpunt is het gebrek aan overdekte zitplaatsen in de buurt. Een indoor eetzaal zou van “Baobab Snack” een toplocatie in het park maken.

Hoofdgerecht

Voor “le plat de resistance” gingen we naar 1 van onze favoriete restaurants op het resort, Zambesi! Dit all-you-can-eat buffet in hotel Matamba biedt een selectie aan Afrikaanse specialiteiten, een ruime keuze aan salade-opties, soepen, gegrilde vleesgerechten, stoofpotjes, een kinderbuffet en klassieke(en minder klassieke) desserten. Dit alles in een gezellig aangekleed, Afrikaans kader.

Naast het heerlijke aanbod aan eten is er ook een ruime drankenkaart. Hierop vind je verscheidene wijnen, bieren, frisdranken en cocktails. Deze zijn niet inbegrepen in de buffetprijs van 31 euro.

Zelf combineren we naar hartelust, drinken we het huisaperitief(op basis van prosseco en meloen) en kunnen zeker de bananensalade, Tajine met kip, potje lam, gegrilde krokodil, zebra en het biefstuk aanraden. Voor de zoetekauwen raden we aan een plaatsje vrij te houden voor de heerlijke crème brûlée!

Digestief

Tijdens “Wintertraum” in Phantasialand is het vroeg donker en wordt het park feeëriek verlicht. Niks leuker dan flaneren langs de vele kerstkraampjes, ijspiste en prachtige decoraties met een warme drank in de hand. Je kan er ’s winters kiezen tussen Gluwein, Eipunsch, warme chocolademelk en koffie(al dan niet met een scheut alcohol erbij). Wij genieten van een zalige winteravond met een kop Eipunsch. Een likeur op basis van ei met kruiden, afgewerkt met een wolkje slagroom.

Tot vorig jaar gaven ze deze lekkernijen in een themaglas van het park maar die vonden we deze keer niet terug. Breng je het glas terug naar de kraampjes dan krijg je het statiegeld van 2,5 euro gewoon terugbetaald(mogelijk in verschillende verkooppunten in het park).

Nieuwjaarswensen

Met een voldaan gevoel sluiten we 2021 af en wensen iedereen een gezond en spetterend 2022 toe met vrienden, familie en vooral veel lekker eten!
Gelukkig nieuwjaar!!!!